Синът на американския президент Джо Байдън, бизнесменът Хънтър Байдън, ще свидетелства

...
Синът на американския президент Джо Байдън, бизнесменът Хънтър Байдън, ще свидетелства
Коментари Харесай

Хънтър Байдън свидетелства в Конгреса през февруари

Синът на американския президент Джо Байдън, бизнесменът Хънтър Байдън, ще свидетелства в края на февруари при закрити врата пред Комисиите по надзора и правораздаването на Камарата на представителите в американския Конгрес. Това е част от разследването на републиканците по процедурата за импийчмънт против президента, оповестява АП.

" Хънтър Байдън ще се яви пред нашите комисии, с цел да даде показания на 28 февруари. Очакваме с неспокойствие показанията му ", споделиха в взаимно изказване.

Байдън два пъти подцени призовките на Конгреса. Председателите на комисиите Джим Джордан и Джеймс Комър предупредиха в писмо до съветника на Белия дом Едуард Сискъл, че ще стартират произвеждане против него за пренебрежение към Конгреса и ролята на президента в това.

През декември членовете на Камарата на представителите поддържаха резолюция за продължение на разследването на президента като част от процеса по импийчмънт.

Председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън разясни, че това гласоподаване не е за импийчмънт, а за продължение на разследването по импийчмънт. Според него резолюцията е била нужна, защото Белият дом отхвърля да даде желана от конгресмените информация за Джо Байдън.

Джонсън означи, че президентът и Белият дом неведнъж са заблуждавали обществеността, погрешно са насочвали фокуса и са попречили нашето следствие ".

Искането за коментар от юристите на Байдън не беше върнато незабавно.

Припомняме, че Хънтър Байдън има и други правни проблеми. 

По-рано прз януари той пледира невинен пред федерален съд в четвъртък по девет обвинявания, свързани с налози.

По време на чуването, което се организира в Лос Анджелис, Хънтър Байдън беше изправен пред окръжния арбитър Марк К. Скарси, назначен от някогашния президент Доналд Тръмп.

Обвиненията следват обвинителния акт в Централния окръг на Калифорния от преди повече от месец, в който той е упрекнат в неплащане на налози от 2016 година до октомври 2020 година

Прокурорите настояват, че средствата са били изразходвани за разкош и персонални потребности, в това число за опиати и конвой.

Това последва непредвидената му поява на чуване в Камарата на представителите.

През юли 2023 година, синът на президента се призна за отговорен по други обвинявания - за данъчни закононарушения.

Скандалите бяха употребявани от републиканците за импийчмънт на татко му въз основа на голословни обвинявания в корупция. 

Мнозинството гласоподаватели в Съединени американски щати смятат, че следствието за импийчмънт против президента Джо Байдън се употребява, с цел да бъде измамен под отговорност по закон, а не като несправедлива политическа офанзива. Това демонстрираха резултатите от скорошно изследване на публичното мнение, оповестено от ABC News и Washington Post.

Тогава някогашният президент Доналд Тръмп съобщи, че изказванията за присъединяване на Хънтър Байдън в противозаконни покупко-продажби с украинска компания са  " най-големият скандал в историята на Съединени американски щати, а може би и в света ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР